Oferta Formativa‎ > ‎

Projecte D'Inserció socio-laboral


Projecte d'Inserció socio-laboral


El Projecte té per objectiu la inserció sòciolaboral de joves de entre 16 i 18 anys, en situació de risc d’exclusió social.

 El projecte consta de les següents fases:

Diagnòstic per competències: Treball Inicial: En aquesta fase es realitzen les entrevistes individuals de selecció i es detecten les competències que pot tenir cada jove mitjançant el diagnòstic inicial. 

Tastet de tallers i treball de les competències: 
Orientació i aprenentatge laboral: Es realitza tot un treball de repàs de matèries instrumentals (càlcul aplicat a la pràctica, llenguatge…). Un treball base de competències sòciolaborals  i d’orientació professional. Al mateix temps s’ofereixen tallers d’iniciació en diferents àmbits: electricitat, taller de bicicletes, informàtica, cuina, etc. La durada d’aquesta primera fase és de 4 a 6 mesos.


Recerca activa de feina: Recerca de feina i manteniment del lloc de treball: Amb col.laboració dels centres formatius   on s’ha impartit l’especialització, s'ofereix  la possibilitat de realitzar unes hores de pràctiques en empreses, on la possibilitat d’inserció sigui elevada. Durant aquests període de pràctiques el jove ha de guanyar-se el lloc de treball. En aquesta part del procés compten amb la  col·laboració de  la Fundació Èxit 

 

Durant tot el procés,  el jove té la figura del tutor/a que l’acompanya durant el recorregut, per augmentar les possibilitats d’èxit. Aquest seguiment es manté un cop el jove ha entrat a treballar en una empresa.


Derivació : Formació laboral especialitzada: Un cop els joves han escollit el sector laboral al que volen especialitzar-se i per tant es detecta la necessitat de formació, es fan les derivacions individuals als centres formatius que poden oferir al jove trajectòria formativa.

         
http://calassanci.escolapia.cat/