Notícies


PFI 2017-2018

9 de gen. 2018, 0:11 publicada per Javier PEREZ   [ actualitzat el 10 de gen. 2018, 2:28 ]
Uniformes PFI

L’alumnat de Calassanci ja està preparat per posar-se mans a l’obra:

Després d’unes setmanes de primer contacte amb les formacions del PFI d’auxiliar en establiments hotelers i de restauració i del PFI de reparació i manteniment de vehicles lleugers, els/es nostres alumnes ja estan preparats/es  per comportar-se com autèntics/es professionals! Bé, potser, ens hem excedit una mica, però, que fan molt de goig amb els nous uniformes i que tenen tots els punts per poder arribar a ser grans professionals, és una realitat!

                                                Com es pot observar, el color predominant de l’uniforme del PFI d’auxiliar de cambrer/a                                               es el negre; camisa i mandil negre, que contrasta amb el verd de la corbata. En canvi, en el vestuari de mecànica s’ha optat pel vermell a l’hora de trencar amb el color negre.  Què en penseu?  


Els PFI són cursos post-obligatoris adreçats als nois i noies que finalitzen l'etapa de l'ensenyament secundari obligatori sense Mise en placehaver obtingut el títol de graduat/ada en educación secundària obligatòria (ESO). 


 La finalitat d'aquests programes és proporcionar les competències necessàries per a incorporar-se al món laboral o continuar la formació, especialment en cicles formatius de grau mitjà, un cop superada la prova d'accés.

 Al nostre centre podràs optar per dues especialitats de diferents famílies professionals.

·        Aux. Reparació i Manteniment de Vehicles lleugers (Bicicletes)

·        Aux. Establiments Hotelers i de Restauració


Aquest any els PFI estan desenvolupats per l'Escola Pia Sant Antoni, el PFI d'Auxiliar de reparació i manteniment de vehicles lleugers esta subvencionat per la Fundació BCN FP/Ajuntament de Barcelona i el PFI d'Auxiliar  en establiments hotelers i de restauració esta co-subvencionat per la Fundació BCN FP/Ajuntament de Barcelona i per el Departament de Educació.

Injove 2017

24 de març 2017, 1:36 publicada per Javier PEREZ   [ actualitzat el 9 de maig 2017, 3:06 ]

INJOVE: FORMACIÓ AUXILIAR DE CAMBRER/A POLIVALENT 2.0

El nou grup d’auxiliars de cambrers/es ja està en rodatge. Després de les primeres setmanes dedicades a l’autoconeixement, a la integració grupal i al treball per competències, a finals d’abril s’ha posat en marxa la formació d’Auxiliar de cambrer/a polivalent 2.0, que oferirà una altra visó de l’hostaleria i la restauració als participants, els quals tenen moltes ganes de formar-se per poder començar a treballar o continuar amb els estudis especialitzats.

Tot i que tots/es els/es joves estan inscrits a Garantia Juvenil, el grup és molt variat: edats, procedència, nivells i experiències molt diferents que fan que l’aprenentatge encara sigui molt més ric. Durant el curs els/es joves  treballaran diferents aspectes relacionats amb el servei de barra, sala i esdeveniments, l’atenció al client, la preparació de begudes i plats senzills per tal de realitzar unes pràctiques el mes profitoses possible. A més, rebran un acompanyament a la inserció laboral per tal que la majoria de participants pugui incorporar-se al mercat de treball el més aviat possible. Després de la bona acollida que va tenir la darrera edició del programa, a Calassanci ens hem posat les piles i a l’abril començarem amb el seguiment personalitzat i la formació dels/es joves que estiguin inscrits.

 Injove és un programa que ofereix el SOC dintre dels programes de Garantia Juvenil cofinançat  pel Fons Social Europeu i la Generalitat de Catalunya.

 Es tracta d’un programa amb aliança amb altres dues entitats, Femarec i Fundació Maria Auxiliadora, destinat a joves d’entre 16 i 30 anys que actualment no treballen ni estudien i que, a través, d’accions d’orientació, formació i suport té com a objectiu la inserció al món laboral o el retorn al sistema educatiu del/a participant. 

El programa disposa de varies formacions pensades pels diferents perfils de participants: auxiliar administratiu, auxiliar de cambrer/a, auxiliar de cuina i de mosso de magatzem. La durada de les formacions és de 420 hores, incloent tant la formació professionalitzadora (300 h) com les pràctiques en empreses (100 h) i la formació complementària (20 h).

 L’únic requisit per poder participar al programa és que els joves estiguin apuntats a Garantia Juvenil, una iniciativa a nivell europeu per reduir l’atur juvenil.

Estem molt contents amb els resultats de l'edició passada, amb una assistència i un compromís exemplars per part de bona part dels participants. A més, la majoria vam començar nous projectes formatius o professionals arran del seu pas pel programa.

 Les persones interessades poden fer la inscripció aquí mateix.

video InJove2016


OFERTA EDUCATIVA 2016-17

27 de set. 2016, 23:58 publicada per Javier PEREZ   [ actualitzat el 19 de gen. 2017, 6:02 ]

Els PFI són cursos post-obligatoris adreçats als nois i noies que finalitzen l'etapa de l'ensenyament secundari obligatori sense haver obtingut el títol de graduat/ada en educación secundària obligatòria (ESO). 

 La finalitat d'aquests programes és proporcionar les competències necessàries per a incorporar-se al món laboral o continuar la formació, especialment en cicles formatius de grau mitjà, u
n cop superada la prova d'accés.

 Al nostre centre podràs optar per dues especialitats de diferents famílies professionals.

·        Aux. Reparació i Manteniment deVehicles lleugers (Bicicletes)

·        Aux. Establiments Hotelers i deRestauració

 

Inscriu-te a través de la nostra pàgina web, i ens posarem en contacte amb tu per a donar-vos la informació i documentació necessària per a la matriculació.

 

                                                                               

AUXILIAR POLIVALENT DE CUINA I BARRA 2.0

10 de maig 2016, 23:59 publicada per Javier PEREZ   [ actualitzat el 3 de juny 2016, 1:52 ]

Marxem a esmorzar

El passat 26 d’abril, l’empresa Aramark va fer possible que el grup d’auxiliars polivalents de cuina i barra poguessin anar a esmorzar a la cafeteria de la Facultat de Comunicació i Relacions Internacionals de Blanquerna.

Aramark és una empresa líder en serveis d'alimentació en Universitats i la seva missió és donar suport a la gestió de les universitats, proporcionant-los el millor servei i una alimentació adaptada ja que construeixen propostes en funció de les necessitats de cada un dels diferents grups de consumidors: estudiants, docents i personal.

L’experiència va ser molt satisfactòria ja que, els/les joves van tenir l’oportunitat de valorar el funcionament del servei i les instal·lacions del recinte: primeres impressions, comunicació, disseny i col·locació dels productes, la cuina, etc. (tot això a part de rebre un esmorzar deliciós, és clar!) Poder observar en primera persona aspectes que es treballen durant el curs fa que els/joves connectin amb el que fan i és motivin encara més durant la formació.

PREPAREM SUSHI!

SushiLes classes de la formació d’Auxiliar polivalent de cuina i barra 2.0, que van començar a l’abril, estan donant els seus fruits;  avui els/les alumnes han preparat un plat deliciós: s’han atrevit amb el sushi!

El sushi és un dels plats més reconeguts de la gastronomia japonesa i cada cop s’està fent més popular arreu del món. La base del plat és l’arròs assaonat amb vinagre d'arròs, pastat amb una forma arrodonida i recobert de marisc, peixverdures o ou.

A la imatge podeu veure la presentació del plat d’una de les alumnes; què en penseu? gens malament per ser la primera vegada, oi?

A veure amb què més ens sorprenen aquest futurs i futures cambrers/eres!El passat 18 d’abril va començar el període formatiu del Programa Injove a Calassanci, un programa finançat per la Generalitat i pel Fons Social Europeu.

La formació, Auxiliar polivalent de cuina i barra 2.0, té com a objectiu formar professionals de l’hostaleria  amb les habilitats necessàries per poder realitzar les tasques del servei de barra, sala i esdeveniments i les del servei de cuina.

Alguns dels aspectes claus que es treballaran durant la formació seran: l’emmagatzematge, preparació i servei d’aliments i begudes; l’acompliment de les normes d’higiene i seguretat; el tracte amb el client; la neteja d’estris i instal·lacions; etc. També s’inclou un apartat destinat a l’ús de les aplicacions TICs en l’àmbit de l’hostaleria (TPV, PDA, comandes digitals i aplicacions mòbils). 

L’Escola Pia de Catalunya presenta el seu nou projecte pedagògic SUṀṀEM

5 de febr. 2016, 3:27 publicada per Javier PEREZ   [ actualitzat el 5 de febr. 2016, 3:29 ]


S’aposta per un ensenyament cooperatiu per itineraris que sumen disciplines per resoldre problemes reals

D’aquesta manera es vol preparar per la realitat actual a totes les nenes i nens dels 20 centres de l’Escola Pia a Catalunya


 
L’Escola Pia de Catalunya ha presentat el seu nou projecte pedagògic SUMMEM tota la comunitat educativa i a la societat aquest dimarts, dia 2 de febrer, al CCCB de Barcelona. Aquest projecte vol donar respostes educatives reals als reptes de la societat del segle XXI fent una escola adequada a les necessitats dels infants i joves, trencant motllos i apostant per l’aprenentatge interdisciplinari, per competències i cooperatiu. Està previst que en 5 anys els 20.000 nenes i nens que estudien als 20 centres de l’Escola Pia de Catalunya treballin ja amb aquesta nova eina.

La iniciativa, que ara està en fase de prova pilot amb 600 nens de 6 centres, s’aplicarà en un mínim del 50% de l’horari escolar a Educació Infantil i un mínim del 25% a Educació Primària, Secundària, Batxillerat i FP. Es treballarà amb itineraris interdisciplinaris (diferents matèries al mateix temps) i sempre amb una estructura d’aprenentatge cooperatiu. Aquests itineraris es faran a partir de metodologies molt concretes com ara la resolució de problemes, l’aprenentatge servei, el treball per projectes i la investigació/recerca.

 

El pla d’implantació als 20 centres de l’Escola Pia de Catalunya, passa per 4 fases. A la primera, que es fa en l’actual curs 2015-16, sis escoles estan fent el pilotatge en diversos cursos mentre a les restants s’han posat en marxa uns Equips Motor que, conjuntament amb l'Equip Directiu, van dissenyant el pla d’aplicació propi. A la segona, el curs vinent 2016-17, SUMMEM s’implantarà en un curs de totes les escoles arribant a més de 1.200 alumnes.

 

A la tercera fase, curs 2017-2018, el projecte, a partir de l’avaluació i l'anàlisi dels cursos pilot, s'implementarà progressivament en totes les etapes. Finalment a la quarta i darrera fase, que es farà entre els anys 2018 i 2021, SUṀṀEM estarà implantat en totes les etapes i en tots els cursos arribant a més de 20.000 nenes i nens.

 

Més de 400 persones han assistit aquest vespre a l’acte de presentació del SUMMEM conduit pel periodista Lluís Caelles on s’ha explicat la història, les característiques i els beneficis d’una iniciativa que implica a tota la comunitat de l’Escola Pia de Catalunya.

 

 

El provincial de l’Orde, Eduard Pini, ha destacat com “aquest nou  camí ens ha de permetre, des de la coherència amb la nostra Missió i Valors, seguir donant respostes educatives reals als reptes que hauran de viure els infants i joves, en una societat en canvi constant.”

 

De la seva banda el secretari general de les Institucions Educatives, Antoni Burgaya, ha volgut incidir en “la importància d’entomar aquest repte d’adaptar l’educació dels nostres fills a la realitat que es trobaran a la societat per transformar-la. A l’Escola Pia els eduquem i els educarem en valors, però amb unes competències que els permetran tenir una vida plena”.

 

La presidenta de les AMPES de l’Escola Pia de Catalunya, Olga Canet, s’ha mostrat molt il·lusionada davant d’aquest camí que s’ha engegat: “Pels pares és un orgull veure com els teus fills van contents a l’escola i com l’escola treballa per adaptar-se a les noves necessitats dels temps en que vivim”.

 

Qui fa SUMMEM?

 

Des de l'any 1986, representants de les famílies, alumnat, professorat i equips directius de totes les Institucions Educatives de l'Escola Pia de Catalunya, es troben cada quatre anys, a través d'un procés participatiu, per definir els principals eixos de treball conjunts (polítiques i objectius) dels propers anys.

 

Aquest procés que anomenem “Assemblea” (i que es fa cada 4 anys), dóna força als projectes conjunts, sempre amb la idea bàsica d’actualitzar les nostres escoles  i millorar-ne la feina que conjuntament fem cada dia. La VII Assemblea de les Institucions Educatives, celebrada el març de 2015, va aprovar com a principal política per a aquest quadrienni (2015-2019) Implementar el Projecte per a la Interdisciplinarietat a l'aula: SUMMEM.

 

SUMMEM, doncs, és un projecte de tots els qui formen l’Escola Pia. Ha estat desenvolupat per les mestres i els mestres, professorat i altres persones que treballen a les escoles, amb el suport dels Equips Motors i Directiu de cada centre i de l’Equip de Gestió de l’Escola Pia.

 

A més, en el procés es compta amb l’assessorament d’especialistes en l’educació amb una àmplia experiència en cada un dels aspectes claus del Projecte. I des dels inicis de la seva aplicació s’ha comptat també amb la imprescindible implicació de l'alumnat i les famílies.

Entrega de bicis de la campanya solidària

1 de febr. 2016, 0:33 publicada per Javier PEREZ   [ actualitzat el 26 de maig 2016, 2:27 ]

Entrega de Bicicletes a les Escoles Pies de Salt i Luz Casanova.

  Ja poden gaudir a l’Escola Pia Salt de la flota de bicicletes recollides i reparades pels alumnes del PFI de Manteniment de Bicicletes del Calassanci,  a la campanya #BicisperdesprésdeReis.

  Finalment vam poder omplir fins a la bandera el vehicle que ha transportat il·lusió sobre rodes als més petits de les Escoles Pias de Salt i Luz Casanova.


Orgullosos per la feina feta, els nostres alumnes ja es preparen a les empreses de pràctiques per a continuar reparant bicicletes.

De nou, agrair-vos a totes i tots els col·laboradors d’aquesta campanya solidaria la vostra implicació i entesa per així poder  continuar desenvolupant projectes conjunts.


La campanya solidària #BicisperdesprésdeReis


Ja tenim al taller del Calassanci 115 bicicletes recollides arreu del territori per les diferents escoles pies de Catalunya.

Un cop 
endreçades i ordenades, ja que amb prou feines podíem entrar al taller, ja hem començat les tasques de classificació i desmuntatge de bicis no recuperables per aprofitar els components per altres bicicletes que els tinguin en mal estat.

Ja hem començat les tasques de revisió, ajust i muntatge de la flota de bicis p

er a l’Escola Pia de Salt  o Luz Casanova, i tots aquells altres alumnes d’altres escoles que les puguin necessitar.

Moltes gràcies a tots els que heu col·laborat i heu fet possible aquesta campanya

 solidària, que estem segurs que repartirà un bon grapat de somriures. 

Projecte Injove

20 de gen. 2016, 4:56 publicada per Javier PEREZ   [ actualitzat el 20 de gen. 2016, 5:03 ]


Comencem l’any amb novetats! A Calassanci ja hem engegat el nou Programa Injove, un programa d’inserció laboral al sector de l’hostaleria. Durant la durada del programa, els participants tindran a la seva disposició un grup de professionals que els ajudaran a descobrir les seves motivacions i habilitats personals i professionals per tal d’afavorir la seva inserció laboral.

El programa ofereix per una banda, un seguiment personalitzat per a una millor orientació laboral i per una altra,  un període formatiu i de pràctiques a una empresa del sector.

Si estàs interessat en el món de l’hostaleria o coneixes algú que pugui estar-ho, no dubtis en contactar amb nosaltres!

helena.sepulveda@escolapia.cat


Amb el suport 

                                                   


Curs de cambrers 2015-2016

17 de nov. 2015, 0:28 publicada per Javier PEREZ   [ actualitzat el 17 de nov. 2015, 0:30 ]

                
El dia 22 d'Octubre es va iniciar un nou Curs de Cambrer/a a Escola Pia Calassanci. El curs està enfocat a que els/les alumnes puguin desenvolupar aquelles destreses necessàries per a incorporar-se al sector de la Hosteleria (destreses tècniques, habilitats socials i laborals, actituds,...etc).
També hem realitzat diverses sortides a visitar empreses, gràcies al programa "El comerç i les escoles" de l'Ajuntament de Barcelona.

Nou curs de cambrers

14 de set. 2015, 4:31 publicada per Javier PEREZ   [ actualitzat el 14 de set. 2015, 4:33 ]

El proper mes d'octubre començarem un nou curs de cambrers, on realitzarem una formació practica i teòrica  per preparar-te per poder veure el ram de l'hostaleria com una possible sortida laboral.

Durant el curs reballarem les competències profesionals així com les competències bàsiques i transversals per poder trobar feina o retornar a l'educació reglada.Nou curs PFI 2015-2016

27 de jul. 2015, 2:51 publicada per Javier PEREZ   [ actualitzat el 27 de jul. 2015, 2:55 ] 
Al setembre formalitzarem les matrícules dels joves inscrit a la propera edició del cursos de PFI de:
 
          • Auxiliar de reparació i manteniment de vehicles lleugers 
  • Auxiliar de muntatge d'instal·lacions electrotècniques en edificis

Una formació professionalitzadora on treballarem les competències professionals del Catàleg de Qualificacions Professional  i les competències instrumentals bàsiques necessàries per a la vida quotidiana i el món laboral (820 hores).

A més a més, el curs comptarà amb la col·laboració de empreses del sector per a les pràctiques formatives dels nostres alumnes (180 hores).

Escola Pia Calassanci és un centre autoritzat pel Consorci d’Educació de Barcelona per impartir PFI, segons el Decret 140/2009 i la Resolució ENS/1222/2012. Portem més de vint anys dedicats a la formació, orientació i reinserció al món laboral i educatiu de joves en risc d'exclusió i de persones amb necessitats educatives especials


1-10 of 24